När ska jag välja kortläsare?

För den som vill ha extra hög säkerhet är kortläsare det bästa alternativet. Du har full koll på vem som passerar dörren vid en speciell tid och obehörig passage är omöjlig. Korten eller taggarna kan dessutom kodas för behörighet till vissa platser och tillträde enbart vissa tider.

Bra att veta: Idag kräver Post- och telestyrelsen att brevbäraren bär med sig en tagg (passagebricka) istället för nycklar eller kod för så säker passering som möjligt.

Har du fler frågor? Tveka inte att höra av dig!
Wendelius Passersystem – 08-81 10 40, info@wendelius.nu

När passar kodlås bäst?

I anslutning till dörrar med lägre säkerhetskrav och vid enklare entréer är kodlås ett bra alternativ. En fyrsiffrig kod ger minst 10 000 kombinationsmöjligheter och gör det i princip omöjligt att slumpmässigt hitta rätt kod.

När passar porttelefoner bäst?

Porttelefoner används när man vill hålla sin entré stängd för obehöriga, men samtidigt vill kunna släppa in besökare på ett enkelt och säkert sätt. Porttelefoner är till exempel vanliga i hyreshus och bostadsrättsföreningar eftersom porten då behöver vara låst och man vill ha full kontroll över vilka som släpps in.

Hur går en behovsanalys till?

För att kunna leverera ett passersystem som fungerar och lever upp till sitt syfte behöver vi veta mer om dina och fastighetens specifika förutsättningar. En första och enkel beskrivning kan du ge här på webbplatsen genom att fylla i och mejla behovsunderlaget på vår kontaktsida. Sedan gör vi ett kostnadsfritt besök och diskuterar era behov.

Vi behöver veta hur stor anläggningen är och vilken typ av verksamhet det handlar om. Ett stort företag behöver ofta helt andra lösningar än till exempel en bostadsrättsförening.
Andra frågor kan vara: Hur många personer passerar dagligen? Finns reception? Behövs nycklar eller klarar man sig med kod och/eller kortläsare? Ligger fastigheten utsatt (till exempel centralt i staden eller i ett industriområde)? Finns behov av larmstyrning? Finns behov av olika behörighetsnivåer (som ger möjlighet att styra åtkomsten vid olika tider och för olika personer)?

Med hänsyn till era behov och krav, och utifrån det vi kommer överens om när vi ses, återkommer vi inom ett par dagar med en kostnadsfri offert baserad på olika nivåer.
Till behovsunderlaget »

Vad kostar ett passersystem?

Olika passersystem kostar olika mycket, beroende på om det handlar om ett enklare kodlås eller ett mer avancerat kortläsarsystem. Kostnaden beror också på hur stor fastigheten är och hur många portar, entréer och dörrar som ska passeras. En första och enkel beskrivning av dina behov och villkor kan du ge här på webbplatsen genom att fylla i och mejla behovsunderlaget på vår kontaktsida. Observera att behovsanalysen och offertförfarandet är kostnadsfritt. Till behovsunderlaget »

Vilken typ av passersystem passar vår fastighet?

Eftersom vi alltid utgår från dina och fastighetens behov är det svårt att svara på vilken typ av passersystem som passar bäst för just er. De flesta fastigheter ser olika ut, har olika förutsättningar och innefattar verksamheter med helt olika behov. En första och enkel beskrivning av dina behov och villkor kan du ge här på webbplatsen genom att fylla i och mejla behovsunderlaget på vår kontaktsida. Observera att behovsanalysen och offertförfarandet är kostnadsfritt. Till behovsunderlaget »

Vilka fabrikat använder sig Wendelius av?

Eftersom Wendelius är oberoende av produkter och leverantörer är vi också fria att leverera och installera det som verkligen passar dig och din fastighet bäst. Det betyder också att vi känner till och kan serva alla fabrikat på marknaden. När vi gör nyinstallationer använder vi enbart utrustning och produkter av högsta kvalitet.

Vilken typ av passersystem erbjuder Wendelius?

Vi rekommenderar det passersystem som passar just din fastighet och verksamheten i den allra bäst. Det kan handla om allt från enklare kodlås som fastighetsskötaren kan administrera själv till avancerade och kompletta passersystem med möjlighet till tidstyrning, larmfunktioner, tvättstugebokning och mycket mer. Våra huvudsakliga produkter är porttelefoner, kodlås, kortläsare och så kallade kombinerade system.

Hur snabbt kan Wendelius vara på plats?

Wendelius tar jobb inom hela Storstockholmområdet och närliggande kommuner, inom loppet av några dagar. De flesta akuta servicearbeten löser vi inom 24 timmar. Tack vare småskaligheten får du ett personligt bemötande, från första förfrågan tills arbetet är slutfört.

Hur kan jag lita på att installationen blir korrekt utförd?

Wendelius Passersystem är medlemmar i EIO, Elektriska installatörsorganisationen; en oberoende bransch- och arbetsgivarorganisation för Sveriges el- och teleteknikföretag. Som medlem lever vi upp till organisationens kvalitetskrav. Samtliga installatörer inom Wendelius är duktiga elektriker och har många års erfarenhet av olika former av passersystem. Tack vare många år i branschen har vi också en mängd referenser att hänvisa till. Läs mer om våra uppdrag och referenser här »